True
Oranje.TV - TV kijken via internet, de beste Oranje tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

Wilhelmina - Alle afleveringen
Wilhelmina
Wilhelmina: De taak moet volbracht

Wilhelmina keert vanuit Londen terug naar het bevrijde Nederland en laat daarbij Van 't Sant, die zich opwindt over de aantasting van zijn reputatie, achter in Engeland. Terug in Nederland begint Wilhelmina de voorbereidingen op de vorming van een vernieuwde regering. De verzuiling en haar te hoog gespannen verwachtingen van vernieuwing staan haar daarbij in de weg. Ze besluit af te treden en de kroon over te dragen aan Juliana.



Wilhelmina
Wilhelmina: Hoog is de roeping, schoon is de taak

De jonge prinses Wilhelmina wordt tot koningin gekroond. Zij wordt de eerste tijd in haar werk begeleid door haar moeder Emma. Emma regelt een ontmoeting van haar dochter met de jonge, Duitse Hendrik. Ze trouwen, maar al snel groeien zij uit elkaar als Wilhelmina het steeds drukker krijgt met staatszaken en Hendrik affaires begint met diverse jongedames. Wilhelmina bevalt van prinses Juliana. Als de Eerste wereldoorlog uitbreekt, bepleit Wilhelmina de neutraliteit van Nederland. Zij weigert Hendrik nog onder ogen te komen als blijkt dat hij kinderen verwekt heeft bij een voormalig kamermeisje. Er is even paniek als de revolutionairen onder leiding van Jelle Troelstra eisen dat Wilhelmina aftreedt, maar Wilhelmina triomfeert als Troelstra opgeeft. Ondertussen groeit er een vertrouwensband tussen Wilhelmina en hoofdcommissaris Van 't Sant.